Printre hobby-urile mele se numară observarea, fotografierea si filmarea trenurilor, în engleză şi pe scurt: trainspotting.

Această ‘obsesie’ nu s-a născut de ieri-de azi ci de pe la vârsta de 5 ani. La vremea aia ţin minte cum îmi rugam bunici să mă ducă în diferite zone că să văd trenuri şi manevrele acestora si mai ţin minte cum îmi minţeam prietenii de joacă, spunându-le cum m-am plimbat cu locomotiva (visam de pe atunci).

Pentru cunoscători, vă pot spune că aşa m-am familiarizat cu liniile ce legau Fabrica de pâine Titan cu Centura şi legătura intre Gara Progresul-Cotroceni si zona CET Vest, stând de câteva ori la bariera de la Lujerului sau de la Răzoare. Pe aceste linii am văzut transport de marfă şi anumite manevre. Poate nu toţi ştiu, dar multe din aceste linii sunt acum desfiinţate sau părăsite.

Cu trecerea aniilor multe s-au schimbat. A urmat copilăria, perioada şcolară, liceul etc si nu am mai fost foarte activ în ceea ce priveşte această pasiune. Însă întotdeauna am iubit să călătoresc cu trenul şi nu am ‘scăpat’ nici până astăzi de acel fior inexplicabil pe care-l am când ma aflu în apropierea unei căi ferate.

În anul 2006 am hotărît să văd dacă mai există oameni cu acelaşi microb și am fost incântat să aflu că există comunităţi foarte mari care unesc oameni cu această pasiune de pretutindeni. De atunci, am început încet-încet să fac fotografii şi înregistrări video cu trenuri.

Vă pot spune că acest hobby mă relaxează, îmi dă şansa să aflu lucruri noi şi să cunosc oameni de calitate.

Încerc ca materialele foto-video realizate, sa fie cât mai artistice şi neplictisitoare, că să fie plăcute şi de cei care nu îndragesc trenul în mod deosebit. Aşa că vă puteţi uita şi să-mi spune-ţi ce credeţi!

Leave a Reply