Fie că este vorba de fotografii de portret, de cuplu, de familie sau de nuntă, clienții își doresc întotdeauna un loc frumos în care să fie fotografiați. Motiv pentru care fotograful este provocat să aleagă acel loc deosebit care să se potrivească cerințelor tuturor.

Personal am fotografiat în parcuri ca Moghioroș, Carol, Tineretului, cât și interiorul unor clădiri emblematice precum Casa Armatei și Palatul Bragadiru, ori în fața Ateneului Român sau a Casei Poporului și nu în ultimul rând la munte și la mare. Cu siguranță alegerea locului potrivit ține de gust, de stilul de fotografiere, de ce se potrivește clienților, de momentul zilei și al anotimpului. Mie personal îmi plac spațiile exterioare sau interioare în care mă pot desfășura și-n care îmi pot pune cap la cap cât mai multe idei.

Cu toate astea, în urma proiectelor avute pot spune că am trei locuri preferate în care-mi place să fotografiez.

1. Domeniul Mogoșoaia – Am descoperit acest loc în urmă cu 6 ani și de atunci am revenit de fiecare dată când am simțit nevoia de ieșiri la iarbă verde și plimbări în aer liber. Domeniul se compune dintr-un parc impresionant, cu stejari seculari și peluze largi frumos dispuse, iar atracția principală o reprezintă Palatul Brâncovenesc Mogoșoaia care datează din anul 1702. Oamenii profită din plin de acest spațiu, fiind foarte mulți care vin în weekend cu familia ori prietenii și fac picnic, se joacă, citesc sau se odihnesc.

2. Gradină Botanică din București – Știu, toată lumea merge acolo, e aglomerat și-n weekenduri e plin de mirese. Însă vă pot spune că atunci când vine vorba de fotografii reușite în Grădina Botanică, secretul este să vă alegeți cu atenție ziua și ora. Eu am realizat fotografii deosebite în fiecare anotimp, pentru că am mers cu precadere în timpul săptămânii, după amiaza, când întreaga gradină este pustie și învăluită într-o lumină plăcută. Pe lângă aceste aspecte, eu aleg Grădina Botanică și pentru că este variantă d.p.v. al peisajului și al vegetației.

3. Valea Doftanei – Recunosc că aici nu am fotografiat foarte multe sesiuni, dar am inclus această zonă în selecție deoarece este destinația mea preferată pentru plimbări de-o zi și fotografii în natură. Valea Doftanei împreună cu Barajul Paltinu și Vârful Secăria constituie un areal natural deosebit de frumos, cu păduri de fagi și brazi, văi cu ape, sate răsfirate, căpițe de fân și dealuri înalte care se leagă între ele prin drumuri pitorești.

Dacă ți-a plăcut acest articol și fotografiile publicate te invit să-mi vizitezi site-ul mihairaitaru.ro.

Leave a Reply